Idees

  Idees

  Te veel Vrijheid is schadelijk

  Terwijl India gealarmeerd en geschokt is door de onthulling van de vreselijke misdaden die worden gepleegd in naam van gedwongen bekeringen, rijst de vraag: Hoeveel vrijheid is vrijheid? Iedereen wil vrij zijn. Meisjes komen tegenwoordig in opstand als hen wordt gevraagd om gestraft te worden. En uiteindelijk ruïneren ze hun leven. Er zijn overal haaien, gefinancierd door het kwaad, om meisjes te bekeren, weg te nemen en kwaad te doen. Toch willen ze niet luisteren. “Zo is hij niet. Hij is een liberaal”, betogen ze. En alle vrijgevigheid eindigt na slechts een paar dagen. Tegen de tijd dat ze wakker worden, is hun leven kapot.

  Gelukkig lijkt er nu een beetje wakker te worden.

  Westerse psychologie en wetten maken het zelfs voor ouders moeilijk om kinderen te disciplineren. Zelfs als er een beetje wordt uitgescholden, wordt dit beschouwd als kindermishandeling. Kinderen worden dus niet goed opgeleid. Natuurlijk is er de andere methode om te belonen als een kind iets goeds doet. Maar meestal, met beide ouders bezig, groeien kinderen op zonder zorg en begeleiding. Begeleiding op school en universiteit is alleen maar om machines van kinderen te maken. Het enige wat de samenleving of regeringen willen is naties besturen en daarvoor zijn arbeiders nodig. De taskforce is getraind als machines, maar niet als mensen.

  Vedanta of Hindu Dharma heeft talloze stadia van ontwikkeling doorgemaakt. Dus op de jonge leeftijd van 7 of 8 jaar krijgt het kind verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid in de vorm van de heilige draad. En de krachtigste Gayatri Mantra wordt onderwezen. Dit is het begin van het leven van discipline. In het verleden ontvingen zowel meisjes als jongens de heilige draad. Ook meisjes worden getraind in gebed, huishoudelijke taken en verschillende disciplines. Dit is het ideaal, hoewel de dingen tegenwoordig niet zijn zoals ze hadden moeten zijn.

  Train kinderen. Discipline is nodig. Anders kun je zien wat er gebeurt in de VS en andere plaatsen. Wokeïsme enz. slikken onschuld en volwassenheid in. Er is een groot gevaar in het verschiet. Beperk de vrijheid om de samenleving in het algemeen en uw gezin in het bijzonder te redden.

  Vrijheid komt met een enorme verantwoordelijkheid. Vrijheid gegeven aan onverantwoordelijke mensen leidt tot waanzin. Het is nu een mode om te spreken over “vrijheid van meningsuiting”, “vrijheid van pers” etc. Ze willen vrijheid om te beledigen en te kwetsen. Democratie gaat niet over vrijheid maar over verantwoordelijkheid. Alleen volwassen individuen kunnen veilig omgaan met vrijheid.

  Moge iedereen in vrede en geluk zijn.

  Swami Sunirmalananda