Verdwaalde Gedachten


  Maatschappelijke druk versus intuïtie?

   Francis van Schaik

  Over twee dagen is het zover, dan krijg ik mijn eerste vaccinatie. In eerste instantie wilde ik mij niet laten vaccineren, maar ook ik ben overstag gegaan. En dat terwijl ik er met mijn gevoel niet achter sta. Hoe werkt zoiets? Je wilt het niet, maar je doet het toch? Die vraag houdt mij al weken bezig.

  Ik heb mijzelf wijsgemaakt dat ik het doe voor mijn man, want hij heeft astma. En voor mijn collega’s, want er zijn er een aantal heel erg ziek geweest. En na de zomer start ik mijn coachpraktijk, ook dan heb ik het nodig. Maar in werkelijkheid zet ik mezelf onder druk uit angst? Bang om dood te gaan? Controle? Terwijl er werkelijk niets te controleren valt in het leven. Het leven komt zoals het komt, ook al denken wij alles in de hand te hebben.

  De vaccinatie verlicht alleen de symptomen en je waarschijnlijk moet je ieder jaar een prik halen, want een virus verdwijnt niet. En verdwijnt het wel, dan komt er wel weer een ander virus. En dan heb ik het nog niet eens over de mogelijke bijwerkingen die jaren later tot uiting kunnen komen. Om die redenen wilde ik het niet doen en toch ben ik gezwicht.

  Wint de angst en daarmee de gedachten het van de intuïtie? Is dat wat angst en druk van buitenaf met je doen? In mijn hoofd gaat het vervolgens door met de volgende gedachten; Als ik mij laat vaccineren wat dan?

  Bang dat onze kinderen straks zonder ouders door moeten gaan als het misgaat? Niet willen dat er een virus in een gezond lichaam wordt gespoten? Niet mee willen doen aan dit circus waar iedereen alleen maar uit is op geld? Waar, het lijkt, niemand zich beseft dat een vaccinatie niet helpt tegen de levenshouding van de mens. De gemakzucht waarmee een vaccinatie alles zou moeten oplossen zonder iets aan je eigen levensopvattingen te hoeven doen. Daardoor ontstaan juist deze virussen.

  Met daar tegenover het steeds moeten testen, omdat je anders geweigerd wordt om ergens naar binnen te mogen of te mogen reizen? Dat mensen je met de nek aankijken als je het niet doet? Er vervelende discussies ontstaan met vrienden, familie en collega’s als je ervoor kiest om je niet te laten vaccineren?

  Met dat ik dit allemaal opschrijf bedenk ik mij dat het eigenlijk een keuze is uit twee kwaden, maar dat het ook naast elkaar staat. Angst om dood te gaan, wat mogelijk is door het virus, maar wat ook mogelijk is door de vaccinatie. Of angst om tegen de opgelegde druk uit de maatschappij in te gaan en niet te kiezen voor een vaccinatie, maar voor een gezonde levensstijl en zo je immuunsysteem te versterken.

  In beide gevallen voert angst de boventoon. En helpen beide niet om virussen uit te bannen. De mens zal moeten veranderen, want anders komen er steeds meer virussen waar geen vaccinatie of gezonde levensstijl tegenop kan. De natuur laat zich niet tegenhouden door de arrogantie van de mens.

  Maar ondanks dat het mij bang maakt dat we onder druk vaccinaties nemen en mensen denken daarna weer door te kunnen gaan zoals voorheen, heb ik vertrouwen dat we er ook iets van hebben geleerd. En hoop ik dat we anders naar de wereld en de mensheid gaan kijken en beseffen dat als we zo doorgaan er straks geen wereld meer is.

  In meditatie merk je dat er helemaal geen angst is en dat je niets nodig hebt, en daarom probeer ik me niet te hechten aan mijn lichaam, want dat ben IK niet net zomin als de gedachten die voortkomen uit ego en angst en vertrouw erop dat mijn ziel de juiste weg vindt.

  Francis van Schaik


  About the Contributor

  Francis van Schaik

  Mrs Francis van Schaik is a coach of children and also a student of human relationships with nature, the world and Reality. She is a regular contributor to our online magazine. Francis is the contributing editor of this page.

  Francis van Schaik is een coach van jongeren en ook een student van menselijke relaties met de natuur, de wereld en de Waarheid. Ze levert regelmatig bijdragen aan ons online magazine. Francis is de bijdragende redacteur van deze pagina.

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *