Thoughts for Everyone

  Leren Loslaten

  Francis van Schaik

  De originele, inheemse bevolking van Noord Amerika heeft vier spirituele wetten die erop neerkomen dat niets gebeurt zonder reden. Wanneer je dit inziet, is het gemakkelijker om zonder angst te kijken naar wat er in het nu gebeurt, dankbaar te zijn voor wat eerder gebeurd is en blij voor wat nog gaat gebeuren.

  De eerste wet zegt: ′′ De persoon die je ontmoet is de juiste ′′ Dat wil zeggen, niemand komt per ongeluk in ons leven, alle mensen om ons heen die met ons omgaan, staan ergens voor, hetzij om ons een les te brengen of om ons te helpen in onze situatie.

  De tweede wet zegt: ′′ Wat er gebeurt is het enige dat op dat moment kan gebeuren ′′ Niets maar dan ook absoluut niets van wat er met ons gebeurt, had anders kunnen zijn. Zelfs niet het meest onbeduidende detail. Er is gewoon geen “Als ik het anders had gedaan… Het zou anders zijn geweest…” Nee, wat er gebeurt is het enige dat op dat moment kan gebeuren en wat nodig is om door ervaring te kunnen leren en evolueren.

  De derde wet zegt; “elk moment waarop iets begint is het juiste moment” alles begint op het juiste moment, niet te vroeg, niet te laat. Als we klaar zijn voor iets nieuws in ons leven, is het er al om er mee te beginnen.

  De vierde wet zegt; “ wat voorbij is is voorbij”. Het is zo simpel. Als er iets in ons leven eindigt, dient dat onze ontwikkeling. Daarom is het beter om los te laten en verder te gaan, verrijkt met de ervaringen die zijn opgedaan. Leer loslaten.


  About the Contributor

  Francis van Schaik

  Mrs Francis van Schaik is a coach of children and also a student of human relationships with nature, the world and Reality. She is a regular contributor to our online magazine. Francis is the contributing editor of this page.

  Francis van Schaik is een coach van jongeren en ook een student van menselijke relaties met de natuur, de wereld en de Waarheid. Ze levert regelmatig bijdragen aan ons online magazine. Francis is de bijdragende redacteur van deze pagina.

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *