Spiritual Instructions

  Instructions

   

  Swami Brahmananda

   

  The one purpose of human life is to attain devotion to God and spiritual illumination. Otherwise life is vain and meaningless. Eating, drinking, speeling and procreating are not the sole ends of human birth. These belong to the brutes. God is greatly manifest in the human body. Try to understand this truth.

  Sri Ramakrishna was revealed to the world at large through Swamiji. Know that their words and teachings are not different. Sri Ramakrishna was too great for the average mind to grasp,

  Study Swamiji’s works carefully, for unless you understand his teachings it is useless to try to understand Sri Ramakrishna.  Read and study the teachings of both, and at the same time, devote yourself to the practice of japa and meditation. You are young now, and these are the best years of your life. Mould your minds now, because when once the mind is moulded there is nothing to fear.  When you can bring the mind under control you will have achieved much. Whip it whenever it tries to run astray.

  Hold fast to the lotus feet of the Lord. Remember him constantly, do not waste any more time in worldly thoughts. Struggle. Struggle hard to control the outgoing mind and fix it on God. When you can do this, you will realize what joy there is in spiritual life, what fun it is.

  Ignorance must be overcome in this very life. This will not be easy unless you can devote yourself wholeheartedly to the work of the spirit. Faith is the one thing needed, intense faith. Let not doubts get hold of your mind.


   

  Spirituele Instructies

  Swami Brahmananda

  Het enige doel van het menselijk leven is om toewijding aan God en spirituele verlichting te bereiken. Anders is het leven ijdel en zinloos. Eten, drinken, spelen en zich voortplanten zijn niet de enige doelen van de menselijke geboorte. Deze behoren tot de bruten. God is sterk gemanifesteerd in het menselijk lichaam. Probeer deze waarheid te begrijpen.

  Sri Ramakrishna werd door Swamiji aan de wereld geopenbaard. Weet dat hun woorden en leringen niet anders zijn. Sri Ramakrishna was te groot voor de gemiddelde geest om te bevatten,

  Bestudeer Swamiji’s werken zorgvuldig, want tenzij je zijn leringen begrijpt, heeft het geen zin om te proberen Sri Ramakrishna te begrijpen. Lees en bestudeer de leringen van beide, en wijd jezelf tegelijkertijd aan de beoefening van japa en meditatie. Je bent nu jong en dit zijn de beste jaren van je leven. Vorm je geest nu, want als de geest eenmaal gevormd is, is er niets om bang voor te zijn. Als je de geest onder controle kunt krijgen, heb je veel bereikt. Zweep het wanneer het probeert te dwalen.

  Houd je vast aan de lotusvoeten van de Heer. Denk voortdurend aan hem, verspil geen tijd meer aan wereldse gedachten. Strijd. Vecht hard om de uitgaande geest onder controle te houden en op God te richten. Wanneer je dit kunt doen, zul je beseffen wat een vreugde er is in het spirituele leven, wat een plezier het is.

  Onwetendheid moet in dit leven worden overwonnen. Dit zal niet gemakkelijk zijn, tenzij u zich met heel uw hart aan het werk van de geest kunt wijden. Geloof is het enige dat nodig is, intens geloof. Laat twijfels je geest niet te pakken krijgen.