Voor de Zoeker

  Voor de Zoeker

  Swami Premananda

  Begrijp je niet dat wij, discipelen van Sri Ramakrishna, slechts de instrumenten zijn in de handen van Ishvara? Het is Zijn macht die zich manifesteert in het klooster, en u wordt door Goddelijke macht in staat gesteld deze goede werken te doen. het lichaam]. Wat! Bent u gewone personen? Ben je vergeten dat je de genade hebt van Heilige Moeder, de Oerkracht? Hoeveel in de wereld hebben deze kans en dit geluk? “Niet ik maar U, o Heer”, dit idee spreekt mij het meest aan.

  We zijn geboren om alle jives te dienen als Narayana. Dit is onze sadhana. We hebben geen tijd om de goedheid en slechtheid van mensen te onderzoeken. Het druist in tegen onze dharma. we moeten degenen die arm, zwak, onwetend en gevallen zijn, tot onze eigen maken. Dit betekent echter niet dat we, omdat we de armen moeten liefhebben, de rijken en de gelukkigen moeten haten. Denk aan Swamiji’s woorden: “De Geliefde Heer woont in alle wezens, van Brahma tot wormen en atomen.” Je moet leren om in liefde en harmonie met iedereen te leven. Dat is de leer van Sri Ramakrishna en Swamiji.

  Je kunt de naam van Ishvara heel goed mediteren en chanten terwijl je op een stoel zit. Er is geen regel met betrekking tot tijd en plaats voor het mediteren op Ishvara en het herhalen van zijn heilige naam. wat nodig is, is onze Ishta altijd en onder alle omstandigheden te herinneren.

  Zij die argeloos zijn en toegewijd aan de waarheid, zelfbeheerst en liefhebbers van God, zijn de levende goden, de rishi’s en siddha’s, ook al dragen ze een menselijk lichaam. Weet dat het de oneindige gratie van Ishvara is dat je kunt mediteren op de gedaante van Sri Ramakrishna.