Waarom Mantra?

Jayrambati Series -25

Mother Sarada Devi over Mantra

De Mantra zuivert het lichaam. De mens wordt zuiver door de Mantra van God te herhalen. Luister naar een verhaal. Op een dag ging Narada naar Vaikuntha om de Heer te zien en had een lang gesprek met Hem. Narada was op dat moment nog niet geïnitieerd. Nadat Narada de plaats had verlaten, zei de Heer tegen Lakshmi: “Zuiver de plaats met koeienmest.” “Waarom, Heer?” vroeg Lakshmi. ‘Narada is je grote toegewijde. Waarom zeg je dit dan?’ De Heer zei: “Narada heeft zijn inwijding nog niet ontvangen. Het lichaam kan niet zuiver zijn zonder inwijding.”

Men zou de mantra van een goeroe moeten accepteren, in ieder geval voor de zuivering van het lichaam. Nadat de Vaishnava de discipel heeft ingewijd, zegt hij tegen hem: “Nu hangt alles af van je geest.” Er wordt gezegd: “De menselijke leraar spreekt de mantra uit in het oor; maar God “ademt de geest in de ziel.” Alles hangt af van iemands geest. Niets kan worden bereikt zonder zuiverheid van geest. ontving de genade van de Guru, de Heer en de Vaishnava; maar hij gaat ten onder zonder de gratie van ‘één’.’ Die ‘ene’ is de geest. De geest van de aspirant moet hem genadig zijn.

Verderop zei de Heilige Moeder: “Toen de Meester stierf, wilde ik ook mijn lichaam verlaten. Hij verscheen voor mij en zei: ‘Nee, je moet hier blijven. Er zijn veel dingen te doen.’ Ik realiseerde me later zelf dat dit waar was; ik had zoveel dingen te doen. De Meester placht te zeggen: “De mensen van Calcutta leven als wormen die in de duisternis kronkelen. Jij zult ze leiden.” Hij zei dat hij driehonderd jaar zou leven in een subtiel lichaam, in de harten van de toegewijden.Hij zei verder dat hij veel toegewijden zou hebben onder de blanken.

“Na het overlijden van de Meester was ik eerst enorm bang, want ik droeg een sari met dunne rode randen en droeg gouden armbanden om mijn pols, waardoor ik bang werd voor kritiek van mensen. Ik was toen in Kamarpukur. “Sri Ramakrishna begon vaak voor mij te verschijnen. Daarna raakte ik geleidelijk aan die angst kwijt. Op een dag verscheen de Meester voor mij en vroeg me om hem te voeden met Khichuri. Ik kookte het gerecht en offerde het voor Raghuvir in de tempel. Daarna voedde ik mentaal. de Meester erbij.